Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

YMC - Πολυτεχνείο Κρήτης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ από adiavroxoi.blogspot.com


...απλά δε φαίνεται μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που μονοπωλούν την καθημερινότητα.Με απόλυτη επιτυχία λοιπόν στέφθηκε η προσπάθεια του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη χορηγία της Ελληνικής YMC στον παγκόσμιο διαγωνισμό Shell Eco Marathon, το Μάιο στην πίστα Nogaro της Γαλλίας.Το πρωτότυπο, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, κατέλαβε την 4η θέση για το βραβείο ασφάλειας.Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογισθούμε ότι:1. Ήταν η πρώτη φορά που Ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα συμμετέχει στον εν λόγω διαγωνισμό.2. Η συμμετοχή αφορούσε τη δυσκολότερη κατηγορία του διαγωνισμού, τα αστικά οχήματα (urban) που αντιστοιχούν σε κανονικά, μικρά αυτοκίνητα πόλης.3. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 200 ομάδες από όλο τον κόσμο, με χορηγούς κολοσσούς όπως η Renault, η Scania κλπ.Η Ελληνική ομάδα ήταν η μόνη που είχε προδιαγράψει 2 ζώνες παραμόρφωσης του οχήματος. Το όχημα ήταν το μοναδικό που πέρασε τους τεχνικούς ελέγχους χωρίς καμία παρατήρηση!Τέλος, η Ελληνική συμμετοχή πέτυχε την εκπληκτική κατανάλωση 62χλμ ανά λίτρο βενζίνης προσομοιάζοντας συνθήκες κίνησης εντός πόλης!Οι λίγοι που πίστεψαν και αγωνίστηκαν γι’ αυτό το εγχείρημα το έκαναν πραγματικότητα. Και απέδειξαν πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει οραματισμός και όρεξη για δημιουργία. Ας γίνει παράδειγμα σε όλους, ιδιαίτερα στις μεγάλες εταιρείες και δημόσιους φορείς και να ευχηθούμε μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Επόμενο ραντεβού, το 2009 στη Γερμανία, όπου η Ελληνική συμμετοχή έχοντας πλέον την εμπειρία του πρόσφατου διαγωνισμού, θέτει τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ φίλε μία ερώτηση θέλω να κάνω.

Τι δίπλωμα χρειάζονται όλα αυτά τα μηχανήματα? Δηλαδή γουρούνες, ΑΤV Buggy κλπ.

Σε ρωτώ γιατί οι απαντήσεις που έχω πάρει μέχρι τώρα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών μέχρι τις αντιπροσωπείες και την.... τροχαία, διαφέρουν.

Θα ήθελα μία σίγουρη απάντηση και αν γίνεται με κάποια παραπομπή νόμου, διάταξης κλπ.

Ευχαριστώ πολύ.

Andreas P. είπε...

Τα τετράτροχα 50 κυβικών λογίζονται ως μοτοποδήλατα άρα απαιτείται δίπλωμα μοτοποδηλάτου (τροχαία). Όλα τα υπόλοιπα απαιτούν δίπλωμα αυτοκινήτου. Υπουργείο μτφ, αριθμό πρωτ: 38745/4324
αν μου δώσεις φαξ, σου τη στέλνω.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ φίλε. Αν σου είναι εύκαιρο μπορείς να μου το στείλεις με email στο hevioso@freemail.gr γιατί δεν έχω fax?